Specialisaties – TANDARTS – Eindhoven

Specialisaties

IMPLANTOLOGIE:

ONZE PRAKTIJK IS EEN GECONTRACTEERDE ZORGVERLENER IMPLANTOLOGIE VOOR HET VGZ

Een tand of kies verliezen vindt niemand leuk.

U durft misschien niet meer te lachen of te praten. Het is lastig met eten. Gelukkig zijn daar tegenwoordig oplossingen voor die zo natuurlijk voelen en ogen dat het lijkt alsof het uw eigen gebit is. Implantaten.

Implantologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal vervaardigd uit Titanium, die in het bot geplaatst worden. Daarop kan vervolgens een kroon, brugconstructie, of klikprothese worden vervaardigd.

Tandheelkundige implantaten zorgen ervoor dat een incompleet gebit er weer gaaf en gezond uitziet. Daarnaast kan een gebit weer optimaal functioneren met implantaten.

Sinds 1998 is onze praktijk gespecialiseerd in implantologie.

Om de best mogelijke kwaliteit en ervaring op dit gebied te kunnen bieden volgde tandarts drs. E.P. van Wieringen naast zijn studie in Nederland nog een Masterclass in Implantologie aan de New York University College of Dentistry USA in 2006.

 

ESTHETISCHE TANDHEELKUNDE

Esthetische tandheelkunde is eigenlijk geen vakgebied op zich maar een integraal onderdeel van het hele scala aan tandheelkundige behandelingen. Iedere behandeling heeft esthetische aspecten, de vullingen, kronen, frames, kunstgebitten, implantaten, plaatjes frames etc.

Echter een esthetisch tandarts zoals drs. E.P. van Wieringen besteedt zeer veel tijd en aandacht aan de esthetiek en ziet deze mede en soms zelfs als hoofddoel van de behandeling. Dat wordt zichtbaar in het resultaat.

Een verzorgd en mooi gebit bepaalt in hoge mate wat we uitstralen en draagt bij aan meer zelfvertrouwen.

Er wordt gebruik gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, keramische kronen in de kleur van uw gebit. Ook kan er gekozen worden voor facings van composiet of porselein waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt.

Het bleken van de tanden en kiezen valt hier ook onder.

 

TANDHEELKUNDIGE PREVENTIE

Genezen is één ding; voorkomen is iets anders. Tandheelkundige preventie is erop gericht om gebitsproblemen te voorkomen.

Onze preventie-assistentes zijn geschoold om in nauwe samenwerking met de tandarts patiënten voor te lichten over cariës en parodontitis, over voeding en plaquebeheersing.

Ook zijn zij thuis in moderne technieken voor het verwijderen van plaque en tandsteen. Daarnaast kunnen zij ondermeer röntgenfoto’s maken en gebitsafdrukken nemen.

Onze assistentes hebben tevens een opleiding Paro Nazorg gevolgd wat betekent dat zij nog meer vaardigheden hebben om uw gebit uitgebreid te kunnen reinigen en problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.

 

TRIOS INTRA ORALE SCANNER VOOR DIGITALE AFDRUKKEN

Nieuw in onze praktijk is de TRIOS 3 shape intra orale scanner voor het maken van perfecte digitale afdrukken. In de meeste gevallen is het nu mogelijk om digitale afdrukken te maken in plaats van het standaard afdrukproces, wat door de patiënt vaak als onaangenaam wordt ervaren.

De mondsituatie is zeer snel gescand en opgeslagen in 3D. Door de absolute precisie is het resultaat erg hoog.